Lisatöö SOLis aitas noorel tudengil reisiraha koguda ja rutiinist pääseda

25. juuni 2024

Märten on 22-aastane üliõpilane, endine kümnevõistleja ja ettevõtja, kes leidis SOLis töötades võimaluse täiendada oma reisi- ja matkakogemust. Ta võttis lisatöö ette, et pääseda koolirutiinist ning rahastada oma unistuste matkasid Maltal ja Rootsis. Noormees soovitab SOLi tööd kõigile tudengitele, kes otsivad füüsilist aktiivsust ja vaheldust igapäevaelule.

Märten Kala elu on täis aktiivsust ja mitmekülgsust. SOLiga liitus ta eelmisel suvel korporatsioonisõbra Karli kutsumisel ja leidis, et lisatöö on hea võimalus viia mõtted eemale koolielust ja pääseda igapäevasest rutiinist.

Praegu õpib Märten ülikoolis füüsikat, tulevikus soovib ta põhjalikumalt teada tuumaenergeetikast.

Aasta tagasi tööd alustades tegeles Märten erinevatel objektidel trimmerdamisega, hiljuti aga asendas kaks nädalat majahoidjat. Peagi ootab teda ees reis Maltale, kus ta plaanib seljakotiga matkata – see oligi eesmärk lisatöö tegemiseks. Pärast Malta reisi plaanib ta taas tööle naasta, et koguda raha uueks matkareisiks Rootsi. Lisaraha teenimine annab talle võimaluse täiendada oma matkavarustust.

Märten peab end perfektsionistiks, kelle jaoks on oluline, et kõik oleks korras ja õigel ajal tehtud. Esimesel tööpäeval ehmatas teda kui palju on objektidel tööd vaja teha, sest ta soovis olla maksimaalselt põhjalik. Töö käigus õppis ta tegelema ühe asjaga korraga, ja seda, kuidas oma tööd teha võimalikult efektiivselt ning vähese ajakuluga.

Matkamine on Märteni suur kirg, Eestis on ta läbinud enamus matkaradu.

Tavaline tööpäev algab Märtenil varakult, juba kella viie paiku hommikul. Päevas teeb ta umbes 40 000 sammu, alustades prioriteetsetest töödest, mis peavad olema valmis kella kaheksaks hommikul, liikudes seejärel teistele objektidele. Teda rõõmustab töö juures see kui objektil töötavad inimesed teda juba nägupidi tunnevad ja rõõmsalt teretavad.

Märten õpib ülikoolis füüsikat ja tulevikus soovib ta õppida tuumaenergeetikat. Eksamite perioodil püüab ta koolieksamid võimalikult kiiresti ära teha, et saaks rohkem aega töötamisele pühendada.

Oma vaba aja sisustamisega Märtenil probleeme pole, ta loeb raamatuid, matkab palju, õpib saksa keelt ja mängib kitarri. Tema õpilasfirma mis toodab hambapesutablette võitis 2021. aastal Ajujahi konkursi. Märten ise enam aktiivselt ettevõtte tegevuses kaasa ei löö, aga annab teistele nõu ja omab väikest osalust. Tema unistuste reisisihtkoht on Uus-Meremaa, kus ta soovib matkama minna Aurora rajale.

Märten soovitab SOLi tööd kõigile tudengitele ja korporatsiooni liikmetele, kuna töö pakub füüsilist aktiivsust, võimalust koolielust eemal olla ja mõtteid puhata.